Att komma hem

Hej kompisar,

Jag skriver från horisontellt läge i soffan hemma hos mamma. Har legat här de senaste timmarna och gjort absolut ingenting. Eller jo, ätit apelsinchokladfudge (apelsinchoklad-fudge?). Räknas det?

IMG_0708

I fredags, efter ett omlagt seminarium, tog jag ledigt från uni och bestämde att det är jul. Jul och jag ska tänka på mig själv, på hur min vår ska se ut och vad jag ska ta mig för. I ett försök att stänga ute Stockholmsbruset köpte jag en bussbiljett till jkpg med extra mycket bagage och åkte hem ett dygn senare. Det dånade i öronen när jag klev av bussen, och sanningen att säga har det nog dånat fram till kanske idag. Nu: efter några dygn av kollektivtrafik inte i närheten lika traumatisk som huvudstadens, promenad i stan med lillebror för att hitta en ugly christmas sweater, träning, middag med pappa, umgänge med kompisar och farmor och mormor och morfar, FaceTime med Joré som snartsnart är hemma och planer för julmys med Martin i helgen och min födelsedag om en vecka, nu känns det bra. Jag känner mig lugnare, mer tillfreds.

Ofta är det väl just så. För att få perspektiv krävs perspektiv. Annan luft, andra röster. Jag försöker simultant låta huvudet vila & bygga upp min kapacitet, ni vet, som en kan behöva göra efter något ansträngande. Vad har varit ansträngande? 2017. Ord jag skulle använda för att beskriva året: nervkittlande, spännande, nytt, förändring, förvirrande, drabbande. 18 år gamla rötter har ju ryckts upp. Insikter och känslor har slagit mig kontinuerligt hela hösten i takt med att tillvaron stabiliserats igen. Vill ändå tro att förändring oftast är av godo.

omgiven av idioter

Ledighetens första bok är också utläst, Omgiven av idioter av Thomas Erikson. Intressant och kul för den som gillar att analysera beteenden och människor. Och för den som bättre vill förstå andras ageranden. Erikson ger en övergripande beskrivning av IPU:s profilanalys och de fyra olika kategorier som människor kan delas in i efter personlighet/beteende. Svårt att sammanfatta, men en snabb rekommendation är att läsa den.

Kommande dagar ska få fyllas i den takt som faller sig naturlig. Jag tycker om tanken att tiden tillåts brytas upp i mindre beståndsdelar. Att timmar och minuter kan vara precis så långa som en själv vill ha dem. Mm. Ha två fina sista dagar innan julhelg och ta hand om er.

 

3 reaktioner till “Att komma hem

  1. Låter skönt att ta dagarna som de kommer. De är väl så julen ska spenderas bäst. 🙂 Omgiven av idioter är verkligen en succé.. Man borde kanske läsa den! Eller uppföljaren: Omgiven av psykopater.. 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s