Pause, play, januari

Jag rör mig bland kontraster.

Åker med mormor och morfar från Jönköping upp till Stockholm igen. Vi kör de trettio-någonting milen norrut under klar himmel. Den här vintern kan de klara himlarna räknas på ena handens fingrar, det känns så i alla fall. En annan morgon är världen utsökt blå och täckt av rimfrost, det är alldeles för lätt att glömma bort sådana dagar. Bloggis 2Helgen efter tentan sover kompisar över, vi ser på Sameblod och Slumdog Millionaire. Jag kommer på det fenomenala i att ladda ner e-böcker på tunnelbanan (ja, jag föddes igår) och läser ut Hans Roslings sista bok, Hur jag lärde mig förstå världen. Den är lärorik och fascinerande, en fin bok att ge i present till någon ung (eller gammal). Och jag får ett recex: Bränn alla broar av Siri Helle. Kort om boken,

Utåt sett har Liv Björk det perfekta livet. Hon har ett välbetalt finansjobb, gör avundsvärda uppdateringar på Instagram och dricker hälsosmoothies till frukost. Så varför är hon så olycklig? I tonåren skrev hon ett brev till sig själv, som hon skulle läsa om hon någon gång övervägde att ta sitt liv. I brevet finns en uppmaning att ge livet en sista chans, spendera alla pengar och göra det där hon drömt om men aldrig vågat. Liv bestämmer sig för att ge det tre månader…

Sidorna 0-51 har överraskat mig. Språket är kvickt och handlingen känns, tråkigt nog, trovärdig. Kanske för att Helle hittills målar upp en tämligen sann version av verkligheten. Mer kommer i en recension när jag läst ut den.

Bloggis 1

Stockholm känns mer som hemma nu, men jag har i uppdrag av mig själv att upptäcka stader mer. Inleder med ett besök till IKEA Kungens Kurva som jag, i och för sig, varit på förut. Brunchar på Gast, äter dyr avokadomacka med ägg som nog tyvärr hade varit godare om den varit gjord hemma, dricker bryggkaffe. Men allt är förlåtet pga den söta loggan och fina lokalerna och elefantöronen. Detta var igår och efteråt påbörjade jag min termin _två_. Ibland är det svindlande hur fort tiden går, inte konstigt att hjärnan behöver hjälp och tid att acklimatisera sig.

Och, i år ska jag läsa litteraturvetenskap 1. Först på tur att studeras är Fröken Julie, lite lyx att vi läste den på gymnasiet. 100% glad för kursen, hoppas jag kommer fortsätta vara det om några veckor till. Dessutom juridik då. Är allmänt glad på januari för ska på museum och teater x 2 och konsert inom loppet av några veckor. Men önskar mig verkligen mer ljus. Idag tex var det skymningsmörkt kl 12. Sedan började det förvisso snöa, så det är också förlåtet.

Nu sitter jag hemma i mitt kök och sneglar mot den mysiga hörnan av soffan, men först ska här pluggas. På bordet står krispiga tulpaner och det doftar av toscakaka, ostigt värre men äsch. So long!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s