#8mars

Idag är det Internationella kvinnodagen. En dag att uppmärksamma kvinnors kamp för jämställdhet i hem, relationer, arbete & karriärer, i politik, i kultur, extra mycket.

Med anledning av detta har JP ett alldeles särskilt uppslag på kultursidan. Jag och fem kvinnliga kollegor på kulturredaktionen – alla födda under olika årtionden – har svarat på frågorna: a. Vad är det viktigaste som har hänt under din livstid som har förbättrat kvinnors villkor? b. Vad är vår tids viktigaste fråga när det gäller jämställdhet/kvinnors rättigheter? c. Vilket är ditt bästa boktips den 8 mars? Nedan finner ni svaren. Och här är länken till artikeln.

hej

Andra tips idag:

👭 Läs Sandra Beijers inlägg från idag där hon uppmärksammar nio saker att ”bli stärkt, inspirerad, glad, arg, smart och pepp av”.

👭 Om ni bor i Stockholm finns en hel del kul event att gå på, bland annat på Kulturhuset. Kolla in deras hemsida och boka in er på något vetja! Hade gjort det själv om jag inte hade litteraturvetenskap ikväll.

👭 Promenera till närmsta bibbla och låna hem exempelvis The Handmaid’s Tale som jag skrev om i JP. Eller Edith Södergrans dikter. Eller någon annan litteratur ni kan inspireras eller lära er av.

👭 Gå på bio och se Ladybird.

Nu ska jag läsa om köprätt och njuta av vinterns sista, skälvande andetag. Ta hand om er!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s