Det blir bättre när våren kommer

Så skrev jag i vintras, när tillvaron kändes osäker och grå. Jag försökte väcka minnena av vår, av ljus och grönska till liv. Och det gick. Nu är våren här. Jag gick en lunchpromenad  igår. Vitsipporna hade just kikat fram, träden knoppade. Dagisbarn gick i lämmeltåg utan overaller. Drygt en månad har gått sedan jag skrev något sist. Vad har hänt under tiden?

0A5C42F5-2538-4258-83FE-8396646B9EF2

Jo, mot slutet av mars spenderade jag en helg med Matilda och Emmy, som jag känner genom juristprogrammet. Vi var ute, pratade till långt inpå natten, åt våffelbrunch.

Och veckan innan påsk åkte jag på vårens förkylning. Jag gillar inte att vara sjuk, sa jag snopet till mamma i telefon. Hon förstod. Men man måste nog lära sig att acceptera och inte streta emot, tillade hon sedan. Jag bäddade ner mig i sängen och såg film.

På skärtorsdagen var jag och Martin på resande fot i 10 timmar för att åka till hans familjs lantställe. Där spenderade vi en heldag ute på istäckt sjö, grillade korv, solade, åt choklad, eldade påskbrasa. Levde en helg i det som får kallas den analoga världen. Men jag undvek alla försök till sällskapsspelande, där går min gräns haha.

1801C310-23FD-4934-B8ED-C2036DBD47B1

Sedan dess har veckorna flutit ihop. Första april känns som igår och jag upplever grov kognitiv dissonans vid tanken på att det är första maj om en vecka. När min yngsta lillebror fyllde 14 år ringde jag och möttes av en mörk röst på andra sidan tråden. En som kommit in i målbrottet. Sedan jag flyttade hemifrån i augusti har han växt om mig med säkert 10 cm. Det är bitterljuvt att inse, att jag numera betraktar sådant på distans.

F0128590-E1E2-4DD6-805F-37A96E5F3F36

Annars har jag ätit på goda restauranger, sett The Post (årets film!), varit på Naturhistoriska muséet. Skrivit första tentan i litteraturvetenskap, några recensioner, börjat förbereda mig inför nästa kurs som börjar på torsdag. Imorgon skriver jag tenta i Civilrätt A, 22.5 högskolepoäng. Det känns symboliskt, som att vintern kommer vara över på riktigt från den stunden jag går ut genom salen.

På torsdag kommer Agnes, vi ska se Imagine Dragons. Mitt tonårsband. Och på fredag får jag träffa Joré igen. Många hjärtan på den stundande (lång)helgen. Det blir bättre när våren kommer – det blev bättre när våren kom. Ta hand om er, vi hörs snart igen.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s