En omåttligt nyfiken person

Det är lördag! Det är soligt ute! Jag har balkongdörren på glänt. Barnröster hörs från gården där nere. Sverige lever upp när det är fint väder. Och världen börjar lukta annorlunda, har ni tänkt på det? Jo, så är det. När jag går över den lilla parken påväg till tunnelbanan tidigt på morgonen doftar det gräs och nyutslagna löv. På natten, när jag smyger hemåt sentsent, är gräset klätt i dagg och fåglarna pratar med varandra. Det är vackert.

Just nu har jag bosatt mig i soffan å planerar att stanna här ett tag. Egentligen känner jag ett starkt ”borde” att komma ut när-det-är-så-fint-väder. Men jag är trött. Det har varit en intensiv och rolig vecka. Nu behöver jag vila. Vad passar då bättre än att fylla i en lista om mig själv? Läsning för er som – liksom jag – slösurfar. Och meditativt för mig. Har ett starkt behov av att göra något metodiskt.

IMG_0218

Hur gammal är du?
19 år.

Hur gammal känner du dig?
20, haha. Ibland känner jag mig äldre.

Var bor du?
I Stockholm!

Vad har du gjort idag?
Ätit lördagsfrulle. Gått på Börshajen Academy, ett event om aktier/att spara pengar. Kollat på trall till balkongen på Claes Ohlson. Konstaterat att den är dyrare än IKEA:s. Åkt hem. Ätit lunch. Lagt mig i soffan. I den ordningen.

En finurlig egenskap/ett kul beteende?
Älskar att äta saker som man egentligen ska ha stor sked till, med liten sked. Allt blir mycket godare! Det räcker längre! Älskar att äta plockmat, har en konstig hang-up på att pilla i maten (visst mamma och pappa?). Måste gå med håret uppsatt hemma. Är omåttligt nyfiken och har lite dåligt tålamod. Saker ska gå fort, ju.

Sommar, höst, vinter eller vår. Vilken föredrar du & varför?
Är en cheesy person och säger: alla. Tycker varje årstid har sin charm. Men hösten – september, oktober – slår an lite extra inom mig. Allt känns så mycket då.

Är du beroende av något?
Kaffe. Ett nyutvecklat beroende. Nässpray när jag är förkyld.

Tre saker du älskar?
Ost, kräftskivor, att resa.

Vad är du på för humör just nu?
Glatt-trött-myshumör.

Vilket är ditt favoritgodis?
Choklad, om det räknas. Annars hallon-laktritsskallar.

Är du en morgon- eller kvällsmänniska?
Morgon till naturen. Sen jobbar jag emot min natur lite för ofta, så har nog lyckats bli en fullfjädrad blandning.

Är du blyg?
Nä. Det tycker jag faktiskt inte.

Tre saker du har svårt för?
Viskande röster. Människorösten är inte till! För! Att! Viska! Tror jag är känslig för ljud. Annars: jag kan bli arg när det blåser mycket (ja, det är lite udda) och vaniljparfym. Ugh. Får rysningar av att tänka på det.

Vad heter du i andranamn?
Linnéa.

IMG_0219

En situation du tycker är jobbig/pinsam?
När en konversation dör ut i en grupp å det blir alldeles tyst. Eller när jag drar ett skämt som någon bara ”eh, va?” till :’).

Har du något smeknamn?
Johannis, Jonkan, Jojsan, Janna. Inget jag tycker om, ehe. Förutom Janna i och för sig, det brukade min yngsta lillebror kalla mig när han var liten.

Vad gör dig riktigt lycklig?
Att få umgås med vänner & familj & Martin. Att äta god mat. Att resa. Att läsa och lyssna på musik.

Det var alles för idag. Listan är ett virrvarr av frågor från olika bloggar. Men för liknande sök på ”listan om mig” och ”den ärliga listan”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s