Om mars & april

I slutet av mars parerade jag isfläckar på vägen till tunnelbanan. När april kom smälte den sista snön bort och för bara någon vecka sedan blev gräset grönt och frodigt. Nu är träden försiktigt gröna utanför fönstret igen, det har varit 20 grader fleraflera dagar i rad  och om tre veckor är det sommar. Snälla vädret sluta aldrig vara varmt.

Jag har glömt skriva om mars och april. Såhär i efterhand minns jag månaderna som ganska händelselösa, men där har jag fel! När jag kollar igenom mina bilder ser jag att jag visst har gjort saker. Vi kikar.

IMG_0344

Till att börja med: jag har haft sönder min mobil. Inte igen Johanna! tänker ni. Jo, igen. Jag lever numera med en iPhone 5. Dess korta batteritid och ganska trista kamera har resulterat i minimalt fotograferande. Men men. Är eventuellt i farten att köpa en analog kamera och då blir det ändring i saken.

Jag inledde mars med en resa till London. Där fick jag se hur Laura bor och lever, Jacobs uni, äta god mat i ö-v-e-r-f-l-ö-d och bara umgås. Saknar dem massvis. När jag kom hem var pappa och Marie på besök i Stockholm, vi lagade bibimbap och pratade sent inpå kvällen. Jag pluggade en hel del i skolan, blev bjuden på tisdagsbubbel av mamma och hängde med kompisar.

IMG_0345

En dag packade jag och Martin ner kaffe i termos, choklad och mackor och gick ner till Mälaren. Där åkte barn och mammor skridskor och försökte flyga drake. Jag har under månaderna som gått fått sug efter naturen. Är fortfarande rädd för spindlar och tycker inte om smuts, men känner något slags behov av att vara ute. Tror det hänger ihop med en generell längtan inom mig efter lite stillhet, storstaden är så brusig ibland. Tur att jag bor nära skogsområden och vatten, då.

Och min läsning har stagnerat. Jag betade förvisso av tre diktsamlingar, två novellsamlingar, två fackböcker och en chickflick under mars och april, men har inte öppnat en enda bok sedan dess. Ska börja läsa ”Snart är det 1968” idag i och för sig. Tips att se The Post på bio, det gjorde jag och jag älskade den.

IMG_0346

Vid påsk följde jag med Martins familj till deras lantställe. Superhärligt! En annan dag mötte jag upp farmor och bjöd henne på lunch. Bästa farmor.

EEB65658-9BF6-4471-A19C-C85A6E38465A

Annars tentapluggade jag mest i april. Hängde på uteserveringar med kompisar och åt dyr sushi med Linnéa. Solade för första gången och brände mig givetvis. Skrev CA-tenta och pustade ut.

Sista dagarna innan maj var först Agnes här, sedan Joré. Agnes och jag gick på Imagine Dragons-konsert. Det var riktigt mäktigt. Har dock märkt att konserter liksom förstör den musikaliska upplevelsen för mig – jag njuter massor när jag är där men kan inte lyssna på låtarna på efteråt. Lustigt beteende hjärnan! Och jag och Joré fick ett litet äventyr när hennes plånbok försvann. Annars pratade vi mest, kollade på körsbärsblommorna i Kungsträdgården och åt äggröra och ramslök.

IMG_0086

Halva maj har gått och jag är skräckblandat förtjust över hur fort tiden går. Våren är alltid kort, känns det som. Det finns något fint med det. För ett år sedan skrev jag exams och avslutade min gymnasieutbildning. Och om tre veckor skriver jag min sista tenta för i år och är därmed klar med mitt första år på universitetet. Det är helt knäppt.

Kanske känns det därför extra viktigt att försöka njuta av det som är nu. Ska laga lunch och käka på balkongen. Adios.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s