När Linnea fyllde 20

Linnea2

Den 25:e maj för lite mer än 20 år sedan föddes den här tjejen. Min varma, charmiga och omtänksamma vän. Det skulle såklart firas.

Kristina, Fanny och jag hade planerat en hemlig weekend. Prick kl 07.30 på fredagsmorgonen infann jag mig på t-centralen för att möta upp Fanny. Och en liten stund senare såg vi Kristina gå genom bussterminalen, med en ovetande Linnea vid sin sida. Jag hade köpt en engångskamera for the occasion. Tyvärr är min tumme med på varannan bild, men vi låtsas att det är en del av charmen.

Upplägget var nämligen som följer: För att lyckas lura iväg Linnea hade Kristina kontaktat Linneas mamma. Vi behövde dels boka upp henne, dels hålla henne ovetande om överraskningen och Linneas mamma skrev därför ett sms där hon utlovade en mor och dotter-helg. Mkt bra lösning, för Linnea anade ingenting!

Kristina2

Vi tog tåget mot Linköping och sedan till Tranås, där Kristinas pappa väntade med bilen som vi skulle låna. Väl framme förutspådde Linnea resan såhär: ”vi ska ta bilen och åka vidare! Men jag har ingen aning om vart, tanken har crossed my mind att vi ska till Aneby”. Nä.

Vättern

Undrar vart vi ska

Klockan blev eftermiddag och efter några felkörningar susade vi ner för motorvägen längs med Vättern. Jag hävdar bestämt att det är Sveriges vackraste bilsträcka. Är helt opartisk. Nu trodde Linnea att vi skulle stanna i Jönköping och låna Jacobs lägenhet…

Ystad

… Men vi skulle hit – till Ystad Saltsjöbad. Efter att ha varit på resande fot i nästan 12 timmar hade Linnea hunnit gissa på både den ena och den andra destinationen och rumpan hade fått träsmak för längesedan. Det var 100% värt det. Kolla så vackert!

Fanny

Kristina

Linnea

Här spenderade vi några obekymrade, njutiga timmar och fick känna oss som Isabella Löwengrip. Spa:t var otroligt rofyllt och gjorde en tentapluggstrött Johanna mkt avslappnad. Dessutom var sällskapet var oslagbart.

Vid midnatt körde vi mot Malmö, där vi skulle spendera natten. & dagen därpå vaknade vi upp strax efter kl 13. Ett bra betyg till Saltsjöbadet, med andra ord.

Malmö3

Malmö

Malmö2

På lördagen promenerade vi runt i Malmö, åt sushi, låg i soffan i lägenheten och tittade på Ali Wongs standup-shower på Netflix. Trivdes bra med att umgås med mina vänner i en främmande stad, tror det är bra att spendera tid med människor på nya ställen ibland.

Kristina är glad2

Kristina trivdes!

På Max

På söndagsförmiddagen packade vi ihop och satte oss i bilen igen. Någonstans söder om Jönköping käkade vi på Max och rekade Dollar Store. Sedan svängde vi förbi Tranås & lämnade bilen, hoppade på ett tåg mot Linköping och anlände till Stockholm sent på kvällen.

Och det var den resan. Två månaders planering mynnade ut i en avkopplande helg. Tänk vad mycket man hinner se på 48 timmar. Tänk vad fina mina vänner är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s