den tionde juli

collage2

Det är den tionde juli & ni får nakna fötter med avskavt nagellack i sandalerna jag köpte i Portugal. Är svettig i det kvalmiga vädret och trött, men på ett skönt sätt, ni vet.

Igår vaknade jag och trodde att det var tisdag. Därför har idag levt extra länge. På sätt och vis tycker jag att det är charmen med sommaren, att dagarna tillåts smälta ihop. Har ringt myndighetsmänniskor som är på semester och lyssnat till berättelser om hur det var att plugga på 70-talet. Tvättat tvätt och pratar i telefon. Suddar ut en finne jag hade på kinden i ett redigeringsverktyg. Sedan berättar jag det för er.

Annars funderar jag över hur också de mest betydelselösa handlingarna kan låta avsiktliga i skrift. Såhär: I grund och botten försöker jag att leva efter devisen att varje beslut har en konsekvens och att varje val är en prioritering. Men när jag själv är plågsamt medveten om meningsbyggnad och synonymer, vilka ord som är överflödiga och vilka som är nödvändiga blir mitt skrivande så kalkylerat. Jag vill berätta mer i ett flow. Antar att juridiken och litteraturvetenskapen gör det med mig, journalistiken också i viss mån.

Antar att jag får öva mer.

Utanför skiner solen igen. Det regnade nyss. Och någon måste ha lämnat sitt fönster öppet för emellanåt hör jag en svordom eller ett ”domarrrN” till Frankrike-Belgien matchen.

Mina tankar är spretiga. Alldeles strax ska jag samla ihop och sprida ut dem i en krönika. Först ska jag ner till tvättstugan igen. Förlänga kvällens ungdom, eller något.

Det är den tionde juli och jag undrar om jag kommer hinna bli mätt på den här sommaren innan den är över.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s