The Torso

av | apr 17, 2025 | Gastronomi

Malmös nya bistrorestaurang The Torso, mitt emot Turning Torso, lagar fransk mat som man gillar till människor som man gillar. Menyn är diger med allt från moules frites, råbiff, foie gras, tryffel, oxfilé, kaviar till vackra cocktails och efterrätter som man kan dö för.

Bakom denna imponerande storsatsning på 400 kvm plus två uteserveringar ligger Ronni Hoffmann från Danmark, som tillsammans med sitt kunniga team ser till att stamgästerna blir fler och fler. Har man en gång hittat hit vill man bara dit igen. Ronni Hoffman bor själv i området och saknade själv ett ställe att gå till.

Miljön är förtjusande med vackra takkronor, stora väggmålningar, tävlingscyklar från Tour de France och en lång vägg med vinkyl efter vinkyl med utsökta viner och maten är något att längta efter.

Bakgrundsmusiken får en att känna sig som man är i ett klassiskt franskt café och alla i personalen är så trevliga att man inte vill gå därifrån.

Fantastisk service och vilken mat! Varför inte börja med några förrätter. Köttet är perfekt liksom tillbehören. Paradrätten är Tournedos Rossini.

The Torso har hämtat inspiration bland annat från Köpenhamnskrogen Pluto och framåt småtimmarna flyttas fokus från mat till cocktails.

-Det är lite danskt. Då blir det dämpad belysning och DJ så folk kan ta en drink i baren i stället för att gå hem, säger Ronni Hoffman.

Marco Ilio Rodoni du är driftansvarig, vad betyder det?

- Jag är med och styr det dagliga på The Torso. Vi är ett ganska stort team. Jag och Joakim jobbar mest med personalfrågor, Stavros är köksmästare och delägare och Ronny Hoffman är delägaren med idéerna.

När öppnade ni?

- Den 11 september förra året. Vår första fredag var fredag den 13. Vi tänkte att vi går igenom det så att vi har en succé direkt. De första fyra månaderna gjorde vi en silent opening.

Vilket målgrupp vänder ni er till?

- Vi är för alla som bryr sig om vad man har i glaset och vad på tallriken. Vi jobbar med bra råvaror, enormt bra viner och otroligt bra cocktail, men till en överkomlig summa.

Var kommer era råvaror ifrån?

- Väldigt mycket är närproducerat.

Var kommer inredningen ifrån?

Bartoppen importerade vi från Paris. Allting du ser annars har vi gjort själva.

Berätta om den stora vackra väggmålningen som ni har.

- Tanken är att den stora röda tuppen ska symbolisera Frankrike med det röda, med det blåa, med det vita. Också lite grann en synvilla, du ser människokropparna som är
bakom. Målningen är utförd av den danske gatukonstnären Peter Skensved.

I det som kallas loungen finns också ett antikt vackert golvur och Lance Armstrongs tävlingscykel. Uppe ovanför entrén till restaurangen, en tävlingscykel som tillhört en av
de bästa danska Tour de France-cyklisterna.

Vad har ni för framtidsplaner?

- Vi vill utvecklas ännu mer och göra det franska köket än mer tillgängligt. Ta in och presentera nya stora vinproducenter. Det kommer två stycken containerbarer med plats för 160 sittande eller 185 stående. Vi kallar det The Torso off the beach. Det blir lite strandhäng, ståbord, loungesoffor, och enorma paraplyn.

- Vi vill flytta våra gäster till en gemytlig bakgata i Paris, med trevliga servitörer och alldeles underbar mat.

 

Alexander Olin

Redaktör RESENÄREN
alexander.olin@resenaren.se